9 lucruri pe care nu le știai despre cazinouri

Într-un cazinou poți regăsi toate răsturnările de situație pe care ți le poate oferi viața. Oamenii vin de departe pentru a uita de grijile traiului de zi cu zi, oferindu-și experiența intensă a jocurilor de cărți, zaruri și sloturi.

Forma organizată a jocurilor de noroc este o parte a culturii noastre de mult timp, avându-și rădăcinile în taverne, hanuri și cluburi exclusiv masculine. Cazinourile din România au cu siguranță o tradiție bogată, dar cât de familiară îți este istoria lor și modul de funcționare?

Îți prezentăm în cele ce urmează lista noastră de informații interesante despre cazinouri. Câteva dintre ele te-ar putea chiar ajuta să devii un jucător de succes, mărindu-ți șansele de câștig atunci când joci într-un cazinou online!

1. Cazinourile își au originile în Italia

Cuvântul „casino” este atestat în Italia la mijlocul secolului 18, și anume în anul 1744, și înseamnă, la propriu, „o casă mică”. Chiar dacă originile exacte ale jocurilor de noroc nu sunt cunoscute, prima casă în care s-au organizat jocuri de noroc a fost Ridotto din Veneția, în anul 1638. Erau oferite doar mize mari și se impunea un cod vestimentar strict, care le cerea jucătorilor să poate pălării în trei colțuri și măști. Cât de mult s-au schimbat lucrurile…

2. Cel mai mare câștig înregistrat vreodată la sloturi a fost de 40 de milioane de dolari 

Las Vegas, 21 martie 2003 este în continuare cunoscută ca ziua când a fost câștigat unul dintre cele mai mari jackpoturi la aparatele de slot. Fiecare jucător visează că într-o zi va câștiga o sumă uriașă la sloturi, dar, de regulă, s-ar mulțumi cu un randament de 10%. Și atunci, îți poți imagina șocul jucătorului de 25 de ani când a câștigat un jackpot incredibil de 39.710.826,36 de dolari după ce a jucat 100 de dolari la un aparat Megabucks. Înseamnă un randament de 39999900%!

3. Archie Karas deține recordul pentru cel mai mare câștig și cea mai îndelungată perioadă de câștig din istoria cazinourilor

Acest jucător pasionat din Las Vegas este o legendă a lumii jocurilor de noroc, ajungând de mai multe ori de la faliment la milioane. Cea mai lungă perioadă în care doar a câștigat, ce poartă denumirea „The Run”, l-a dus de la 50 de dolari la 40 de milioane de dolari în mai puțin de 3 ani, doar pentru a pierde întreaga sumă în anul următor. El consideră că succesele și eșecurile sale se datorează faptului că nu acordă nici cea mai mică importanță posesiunilor materiale. Pentru că nu joacă stăpânit de teamă, nu-i pasă cât de mult pierde.

4. Aparatele cu simboluri fructe trebuie să plătească cel puțin 70%

Te-ai întrebat vreodată cât ar trebui să câștigi de la un aparat de slot? Comisia pentru Jocuri de Noroc a stabilit procentul minim de plăți în cazul aparatelor cu simboluri fructe la 70%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare 1£ jucată te poți aștepta, în medie, la un câștig de cel puțin 70 de pence. Ca practică obișnuită, aceste aparate variază șansele de a câștiga un premiu pe baza rezultatului din jocul anterior. Dacă un aparat are un procent de returnare la jucător mai mic decât cel impus, ar putea deveni mai generos pe măsură ce jocul progresează.

Același lucru se întâmplă și în cazul jocurilor online de sloturi, cu diferența că procentul de plată este mult mai mare. Vei fi plăcut surprins să afli că la Vlad Cazino plățile sunt, în medie, de 96%!

5. Teddy Sheringham a câștigat 330.000$ jucând poker

Fostul jucător profesionist de fotbal, Teddy Sheringham, este eroul nostru printre vedetele pasionate de jocul în cazinou. După o prestigioasă carieră în fotbal, Sheringham poate fi acum văzut adesea participând la diverse turnee de poker, atât în Europa, cât și în Campionatul Mondial de Poker din Las Vegas. El a reușit să câștige în total 330.000 $ din turnee.

6. La jocurile de zaruri și Blackjack casa are cea mai mică marjă

Fiecare joc de cazino include un avantaj pentru casă, cunoscut sub denumirea de „marja casei”. Totuși, dacă dorești cele mai bune șanse de câștig, ar trebui să joci fie Zaruri, fie Blackjack online. Casa are un avantaj de doar 0,5% la Zaruri și un avantaj de 1% la Blackjack, ceea ce înseamnă că, de obicei, vor acorda cel mai frecvent câștig jucătorului.

Dar, atenție, aceste jocuri necesită anumite abilități, așa că nu este cazul să le alegi chiar pe acestea dacă este prima dată când joci la cazino!

7. Cel mai lung joc de poker a durat mai bine de 8 ani

Pokerul este un joc al răbdării, iar turneele durează, de obicei, una sau două luni. Dar asta nu înseamnă nimic în comparație cu ce s-a întâmplat în 1881 în subsolul unui teatru din Arizona, care se spune că a găzduit un joc de poker ce a durat, în mod continuu, douăzeci și patru de ore pe zi, timp de opt ani, cinci luni și trei zile! Legenda spune că s-au schimbat mâini în valoare totală de 10.000.000$ pe parcursul jocului maraton.

8. Odată, un jucător a pierdut 1,5 milioane £ în trei minute

Orice jucător resimte acut pierderile mari la masa de poker sau la ruletă, dar probabil nu la fel de acut ca Robert Maxwell. Se spune că fostul mogul media britanic a pierdut incredibila sumă de 1,5 milioane £ în trei minute, jucând simultan la trei rulete. Din fericire, nu dispunem toți de acea sumă ca să ajungem la pierderi atât de mari!

9. Un britanic a jucat odată 135.300$ pe o singură învârtire de ruletă

În 2004, un jucător profesionist britanic, pe nume Ashley Revell, și-a vândut toate bunurile (inclusiv hainele) și a plasat un pariu în valoare de 135.300$ pe culoarea roșie, într-o singură învârtire de ruletă în Las Vegas. În ciuda sorții, gestul său îndrăzneț a dat roade și, în cele din urmă, a câștigat! După ce și-a plasat pariul pe roșu, bila s-a oprit pe 7 roșu, însemnând că Revell și-a dublat suma pariată, câștigând 270.600$!

Joacă acum la cazinoul Vlad!