7 atuuri caracteristice pokerului online

După anul 1998, an în care se juca pentru prima oară poker online pe bani reali, au existat nenumărate discuții pe tema „Care este cea mai avantajoasă variantă a jocului de poker - live sau online?”.

E clar că fiecare din cele două variante are atuurile sale, însă, în cadrul acestui articol, nu vom face o comparație între cele două tipuri de poker (ambele au avantaje și dezavantaje), ci vom puncta 7 atuuri de care te poți bucura la jocul de poker pe internet.

1. Viteza de joc superioară.

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că totul se desfășoară în acest secol pe „repede înainte”, astfel că mulți dintre jucători aleg pokerul online deoarece viteza de joc este superioară celei de la mesele reale.

Dacă la mesele live de 9 jucători se joacă în medie 25-30 de mâini pe oră, pe internet, la o masă similară, numărul mâinilor ajunge, de regulă, la 50-60 sau chiar mai multe. Iar acest lucru este benefic și prin prisma faptului că vei acumula experiență de cel puțin două ori mai rapid. Asta ca să nu mai luăm în calcul că pe internet poți deschide chiar mai multe mese simultan.

2. Varietate.

În orice sală de poker live numărul și tipul meselor de poker la care te poți așeza este limitat, la fel și cel al turneelor. Situația este total diferită pe internet, acolo unde varietatea este cuvântul de ordine. Ai la dispoziție mese de cash de 2/6/9 jucători (Texas Hold 'em, Omaha și altele) cu limite diferite, o mulțime de turnee MTT (Multi Table Tournaments) cu diverse structuri și buy-in-uri pentru toate buzunarele și, nu în ultimul rând, turnee Sit & Go - de la clasicele Double Up și până la turnee cu premii surpriză, așa cum sunt atât de popularele HexaPro de la Vlad Cazino.

 Click aici pentru mai multe informații despre turneele HexaPro de 3 jucători, cu premii de până la 1.000 de ori mai mari decât buy-in-ul!

3. Mize mai mici.

La majoritatea operatorilor de poker online, mizele la mesele cash pornesc de la 0.01€/0.02€, iar turneele MTT sau Sit & Go sunt disponibile non stop de la prețuri de sub 1€. În mod contrar, vei găsi destul de greu mese de cash live cu mize mai mici de 1€/2€, iar turneele cu buy-in sub 10€ sunt o raritate.

Astfel, e clar că mediul online este alegerea perfectă pentru orice începător sau jucător care dorește să-și construiască un bankroll pornind de la cele mai mici mize.

Citește aici un articol complet despre Bankroll Managemenet la poker!

4. Acces rapid și simplu.

Dacă pentru a te așeza la o masă de poker live este necesar să te deplasezi în diverse locații, mai apropiate pentru unii, mai îndepărtate pentru alții, ei bine, lucrurile sunt extrem de simple în mediul online. Ai nevoie doar de un cont, un dispozitiv de pe care să te loghezi și o conexiune la internet. Astfel, odată ce ai cont la oricare din operatorii de poker licențiați, jocul de poker va fi la doar câteva click-uri distanță.  

Un alt plus caracteristic mediului online este faptul că te poți așeza și, la fel de bine, ridica în orice moment de la o masă de cash, iar turneele MTT rulează în permanență, astfel încât îți poți alege cu ușurință momentul preferat pentru a te înscrie.

Mai mult decât atât, în ultimii ani toți operatorii de poker de top au dezvoltat aplicații pentru mobil performante, care îți permit să joci poker de pe telefonul sau tableta ta. Iar acest lucru este excelent atunci când ești nevoit să pleci de acasă și turneul la care joci încă nu s-a terminat sau atunci când laptopul/desktopul pe care îl folosești întâmpină probleme.

5. Istoricul mâinilor.

Nu foarte mulți jucători fac efortul de a studia istoricul mâinilor (cel puțin cele importante) jucate la un turneu, însă trebuie să știi că poți face asta la majoritatea operatorilor de poker. Să analizezi mâinile jucate ori de câte ori poți face asta este unul din sfaturile pe care profesioniștii le oferă cu regularitate. Analizând „la rece” deciziile luate în timpul jocului, ai șansa să notezi atât mutările bune, cât și cele mai puțin inspirate, iar asta înseamnă că îți vei îmbunătăți jocul în permanență.

6. Bonusurile și promoțiile.

Pokerul pe internet este un segment în care concurența este la cel mai înalt nivel, astfel că operatorii se întrec în promoții și oferte, începând cu cele de bun venit. Iar acest lucru înseamnă că, în calitate de client nou, ai posibilitatea să beneficiezi de diferite bonusuri la camerele de poker de top. În plus, orice operator care se respectă organizează lunar diferite promoții, ceea ce înseamnă o șansă în plus la câștiguri. Tot pe internet, poți beneficia și de oferte Rakeback, care îți aduc în cont o parte din taxele pe care le plătești la mesele de cash sau atunci când te înscrii la turnee.

7. Poți nota jucătorii.

Să știi care este nivelul de joc al unui adversar de la masa de poker este un avantaj enorm. Astfel, majoritatea operatorilor de poker online îți oferă posibilitatea de a nota jucătorii pe care îi întâlnești, ceea ce îți poate fi de mare ajutor pe viitor. Ține totuși cont de faptul că notițele trebuie verificate din când în când, deoarece unii jucători își pot schimba stilul de joc de la o lună la alta, de regulă în bine.

Inregistreaza-te