Cum se joacă Texas Hold'em

„Ai nevoie de doar 5 minute pentru a învăța să joci poker și de o viață pentru a ajunge la cel mai bun nivel” - Mike Sexton, jucător de poker american profesionist și comentator, membru al Poker Hall of Fame.

Conform celor mai comune teorii, jocul de poker ar fi fost inventat undeva în jurul secolului al 15-lea, astfel că, de-a lungul anilor, a suferit numeroase transformări și a fost practicat în nenumărate variante. Totuși, fără nici cea mai mică îndoială, cea mai comuna variantă a jocului de poker este cea denumită Texas Hold'em, inventată în prima parte a secolului 20 și practicată astăzi de milioane de jucători în întreaga lume.

Texas Hold'em nu este un joc complicat, însă nici pe departe atât de simplu ca jocuri de casino precum ruleta sau sloturile. Pentru a învăța cum să joci Texas Hold'em, trebuie în primul rând să cunoști regulile de bază, valoarea mâinilor și modul de desfășurare a jocului. Despre toate aceste lucruri vom vorbi în rândurile următoare.

Reguli la Texas Hold'em

La startul fiecărei mâini de Texas Hold'em, jucătorii aflați la masă primesc câte două cărți cu fața în jos, care nu vor putea fi văzute de adversari. Ulterior, pe masă vor fi așezate primele 3 cărți comune - Flop, vizibile pentru toată lumea, iar apoi ultimele două, denumite Turn și River.

Scopul jocului de poker Texas Hold'em este să obții cea mai bună mână, combinând cele două cărți din mână cu trei din cele cinci comune sau doar una din mână cu patru comune.

Toți jucătorii care participă la o mână au posibilitatea să parieze după primirea celor două cărți proprii, la apariția primelor 3 cărți comune, după Turn și River. Dacă se ajunge la Showdown, câștigătorul mâinii va fi cel care realizează cea mai bună mână cu cele două cărți primite plus 3 din cele comune. Desigur, există și posibilitatea să câștigi o mână cu un pariu consistent, care să nu fie plătit de niciun alt adversar. În acest caz, nu va fi nevoie să arăți mâna cu care ai pariat, astfel încât nimeni nu va ști dacă ai avut într-adevăr o mână bună sau ai reușit un Bluff (cacealma).

Valoarea mâinilor la Texas Hold'em

 • Chinta Royală (Royal Flush) - Cea mai puternică mână la jocul de poker este formată din cărțile 10, J, Q, K, A, toate din aceeași suită (culoare)
 • Royala mică (Straight Flush) - Cinci cărți consecutive din aceeași suită. Exemplu: 4, 5, 6, 7, 8 de treflă
 • Careu (4 of a kind) - 4 din cele 5 cărți sunt de același fel. Exemplu: 4 Ași, 4 Dame, 4 Optari etc.
 • Full House - Trei cărți de un fel împreună cu două de alt fel. Exemplu: J, J, J, 10, 10 - Full de Valeți cu Decari
 • Culoare (Flush) - Orice combinație de 5 cărți din aceeași suită. Exemplu: 2, 4, 9, Q, K toate de inimă roșie
 • Chintă (Straight) - Orice combinație de cărți consecutive. Exemplu: 6, 7, 8, 9, 10
 • Trei de un fel (Three of a Kind) - Trei din cele cinci cărți au aceeași valoare. Exemplu: 9, 9, 9, 2, 3
 • Două perechi (Two Pair) - Două cărți de aceeași valoare plus alte două de aceeași valoare. Exemplu: 8, 8, 7, 7, A
 • O pereche (One Pair) - Două cărți de aceeași valoare. Exemplu: 10, 10, 4, 5, Q
 • Carte mare (High Card) - Cinci cărți diferite atât ca suită, cât și ca valoare. Exemplu: K, Q, 9, 7, 5

Cum se joacă o mână de Texas Hold'em, pas cu pas

Jocul de poker la mesele de Texas Hold'em se desfășoară în sensul acelor de ceasornic. Acțiunea începe de la jucătorul ce are în față butonul de Dealer. Acest buton se mută o poziție la stânga după fiecare mână jucată. De menționat totuși faptul că a avea butonul de Dealer în față nu înseamnă că vei împărți efectiv cărțile, cel puțin nu în cazinouri sau pe internet.

Blindurile

Primii doi jucători din stânga Butonului sunt cei care pun pe masă Big Blind și Small Blind - primii bani (fise) din pot. De menționat că blindurile cresc la anumite intervale în cazul turneelor, nu însă și la mesele de cash. De regulă, Small Blindul este egal cu jumătate din valoarea Big Blindului.

Prima rundă de pariere: Preflop

Prima rundă de pariere la Texas Hold'em are loc imediat ce toți jucătorii de la masă primesc cele două cărți. Primul jucător de la masă care acționează este cel din stânga Big Blindului - poziție denumită în poker UTG = Under The Gun (Sub amenințarea pistolului). Acesta are la dispoziție 3 opțiuni:

 • Call - să pună pe masă echivalentul Big Blindului (același număr de fise)
 • Raise - să parieze mai mult decât valoarea Big Blindului (în limitele jocului respectiv)
 • Fold - să renunțe la mână fără să participe cu nicio fisă la mâna respectivă

La mesele Texas Hold'em No Limit, minimum Raise este 2X Big Blind iar maximum toate fisele, acțiune care se cheamă All-in. La Limit Hold'em un Raise este egal fix cu 2X Big Blind, iar la Pot Limit Hold'em jucătorii pot paria minim valoarea Big Blindului și maxim totalul fiselor existente în Pot.

După jucătorul din UTG, toți ceilalți jucători vor avea posibilitatea să acționeze (Call, Raise, Fold).

A doua rundă de pariere: Flop

După ce prima rundă de pariere s-a încheiat, primele 3 cărți comune sunt așezate pe masă, iar toți jucătorii rămași în joc vor avea din nou posibilitatea să acționeze. Orice jucător care nu dorește să parieze poate spune Check (dacă nimeni nu a pariat înaintea sa). În cazul în care un jucător face un Bet (pariază o anumită sumă), nu mai poți spune Check, astfel că va trebui fie să foldezi, fie să plătești pariul, fie să re-mărești.

A treia rundă de pariere: Turn

La apariția celei de-a 4-a cărți pe masă, denumită Turn, începe o nouă rundă de pariere, similară celei precedente.

Runda finală de pariere: River

Apariția ultimei cărți comune pe masă, denumită River, dă startul rundei finale de pariere, cea care va stabili, într-un fel sau altul, câștigătorul mâinii. Dacă mai mulți jucători merg până la capăt, aceștia vor arăta cărțile, iar cel ce deține mâna cea mai puternică va câștiga potul respectiv.

În orice moment al jocului, dacă un jucător pariază și nimeni nu plătește, acesta va câștiga mâna și nu va fi nevoit să arate cărțile.

Încearcă-ți abilitățile cu turneele HexaPro la Vlad Cazino

Acum, că ai învățat regulile de bază la Texas Hold'em, o variantă optimă pentru a căpăta experiență și, în același timp, super distractivă sunt turneele HexaPro de la Vlad Cazino, cu buy-in pornind de la doar 1 euro.

În secțiunea Jackpot Poker, ai șansa să joci turnee Sit & Go Texas Hold'em super rapide, cu premii surpriză.

Fondul de premiere al turneelor HexaPro este stabilit aleatoriu la startul fiecărui turneu. Multiplicatorii disponibili sunt 1,5x, 3x, 5x, 10x, 25x, 100x și 1.000x, iar pentru a câștiga un turneu, este nevoie să învingi doar doi jucători. Mai multe detalii aici

Nu mai aștepta! Joacă acum HexaPro la Vlad Cazino pentru premii de până la 1.000 de ori mai mari decât prețul biletului de intrare!

Înregistrare