Ajutor

Joc responsabil

Aplicații

Despre Vlad Cazino

Înregistrare
Cum sa joci cu succes turnee de poker Sit and Go
tile-new-players-tournament-vladcazino-2018

Joacă Jackpot Poker

Cele mai populare variante ale jocului de poker online sunt mesele cash, turneele MTT (Multi Table Tournament) și turneele Sit & Go. Acestea din urmă sunt disponibile non stop pe internet sub nenumărate forme, de la cele de tip Double Up (6 jucători), în care jumătate din jucători își dublează investiția la final, și până la turnee Hyper Turbo de 3 jucători cu premii surpriză, așa cum sunt cele din secțiunea Jackpot Poker de la Vlad Cazino. Click aici dacă vrei să joci turnee HexaPro cu premii de până la 1.000 X buyin-ul!

În cadrul capitolului „Cum să joci cu succes turnee de poker Sit & Go” din ghidul de poker Vlad Cazino, îți prezentăm o serie de sfaturi care, pe termen lung, te vor ajuta să joci cât mai corect turnee de tip Sit & Go și să înclini balanța câștigurilor către tine. Spunem pe termen lung deoarece pokerul este la bază un joc de noroc, astfel că fiecare jucător, oricât de bun ar fi, traversează și perioade nefaste.

Sfaturile de mai jos se aplică cel mai corect la turneele clasice Sit & Go, fără re-buy sau add-on, cu blind-uri și structură de premiere normale, stack - 1.500 de fise/jucător, 6/9 jucători.

Cum să joci în primele niveluri ale unui Sit & Go

  • Evită confruntări decisive

Când blind-urile sunt mici, nu are sens să te implici prea tare, riscând foarte multe fise. Mai mult decât atât, nu trebuie să încerci bluff-uri sau să joci mâini marginale în primele faze ale unui Sit & Go. Vei putea face acest lucru spre finalul turneului, când orice pot va fi unul consistent. Totuși, mâinile premium trebuie jucate cu agresivitate chiar și la începutul turneelor.

  • Joacă pozițiile corect

Când vine vorba despre poziții la masa de poker, situația este similară indiferent că joci cash, turnee MTT sau Sit & Go. În primul rând, este indicat să joci tight din Early Position, foldând mâini ce pot fi ușor dominate, precum A10, AJ, KQ sau chiar mai slabe. De multe ori, ele te pot duce într-o poziție în care vei pierde fise. Evident, lucrurile sunt diferite în cazul mâinilor premium. Joacă agresiv și cu încredere orice mână de genul AA, KK, QQ, JJ, AK, AQ, indiferent de poziția în care te afli la masă. Ce faci însă atunci când primești perechi medii (66 - 10 10) în Early Position? Ei bine, dacă turneul este la început, poți încerca un call și folda în cazul unui raise.

Aproape la fel de tight trebuie să joci și atunci când ești în Middle Position. Nu vrei să intri în mâini decisive cu cărți ce pot fi ușor dominate, însă vei juca agresiv mâinile premium - AA, KK, QQ, JJ, AK, AQ, la care, în Middle Position, poți adăuga AJ și KQ. Poți încerca să vezi flopuri și cu perechi mici sau chiar Suited Connectors (exemplu - 7 8 de treflă), însă doar dacă nimeni nu mărește. Astfel, vei evita să ajungi în situația nedorită în care să joci mâini slabe pentru poturi mari.

În Late Position, lucrurile sunt diferite, deoarece știi cum au acționat ceilalți jucători de la masă și poți lua decizia cea mai corectă. Totuși, nici aici nu are sens să joci prea multe mâini în primele niveluri ale unui Sit & Go, așa că nu este indicat să mărești cu mâini de genul A2, A8, JT sau perechi mici. O situație aparte este cea în care ai Suited Connectors sau o pereche mică, un jucător din Early Position a mărit și în pot au intrat și alți adversari de la masă. În acest caz, dacă raise-ul nu este prea mare, decizia corectă este Call. Un flop bun ți-ar putea aduce o mulțime de fise în această situație.

  • Ține mereu cont de Gap Theory

În poker, una din regulile de bază este Gap Theory. Despre ce este vorba. Pe scurt, pentru a plăti raise-ul unui jucător trebuie să ai o mână mai puternică decât una cu care ai fi mărit dacă nimeni nu ar fi făcut asta înaintea ta. Exemplificând, e corect să mărești cu AJ din poziție, dar nu să plătești raise-ul unui alt jucător.

Cum să joci în nivelurile de mijloc ale unui Sit & Go

Pe măsură ce blind-urile cresc (la unele turnee apare și ante), poturile cresc și ele, iar stilul de joc trebuie schimbat.

  • Uită de limp! Dacă joci o mână, fă-o cu Raise sau deloc!

În acest moment, noțiunea de limp (să mergi cu call) trebuie să dispară. Prin urmare, fie foldezi, fie intri în mână cu Raise. De regulă, ai un stack de 20 BB în acest moment al jocului, astfel că nu are sens să pui 5% din el la fiecare mână care creezi că ar avea potențial.

Early Position - Nu se schimbă mai nimic față de primele niveluri. Joacă doar mâinile puternice și fă-o agresiv! Foldează orice mâini marginale.

Middle Position - Nici aici lucrurile nu se schimbă prea tare, însă, cu cât ești mai aproape de Buton, cu atât poți deschide și cu cărți precum AT, AJ sau chiar QJ (dacă nimeni nu a mărit în fața ta).

Late Position - În acest punct, scopul principal va fi „furatul blindurilor”. Iar asta pentru că ai nevoie de fise pentru a rezista în turneu și nu poți aștepta la nesfârșit perechi de Ași sau Regi. Blind-urile cresc rapid, iar orice pot câștigat contează. Astfel, este necesar să încerci să câștigi cât mai multe mâini din Late Position, cu sau fără mâini premium. Totuși, chiar și așa, trebuie să selectezi mâinile slabe cu care să încerci să „furi” blindurile. Nu o vei face cu mâini gen J2, Q3, K5 off suited, însă o poți face cu Suited Connectors (7 8 de aceeași culoare)

În altă ordine de idei, din Late Position este indicat să mărești All In cu orice carte decentă atunci când ai sub 10 BB și nimeni nu a mărit în fața ta.

Cum să joci în nivelurile finale ale unui Sit & Go

De regulă, în fazele finale ale unui Sit & Go, ajung 3-4 jucători, iar stack-ul mediu este de 12 BB. Ceea ce înseamnă că se va juca mai mult All In sau Fold. În acest stadiu, au de câștigat jucătorii care se înscriu la turneu cu scopul de a-l câștiga, nu acela de a intra în premii.

E clar că orice jucător își dorește să intre în premii. Nimeni nu vrea să fie eliminat chiar înainte de premii (bubble), însă scopul tău trebuie să fie mereu câștigarea turneului. Astfel, acesta este momentul în care trebuie să fii foarte agresiv și să mărești All In cu orice carte decentă. Vei ieși înainte de premii uneori, însă pe termen lung vei avea de câștigat. Nu uita că multe din mâinile la care mărești All In le vei câștiga prin faptul că nu va plăti nimeni - ceea ce înseamnă două șanse de câștig.

Cea mai mare greșeală în fazele finale, în care acțiunea se desfășoară cu rapiditate, este să aștepți cărți premium. În doar câteva minute, vei rămâne fără fise și vei fi eliminat practic din blinduri.

Inregistreaza-te

18+ white
Jocurile de noroc pot crea dependență. Joacă responsabil.
Joc Responsabil
onin
joc responsabli
Informaţii de securitate
egba white
ibia white logo
gambling-therapy white
ecogra
carbon-footprint white
protect integrity white
Metode de plată sigure
ApplePayWhite
visa-logo.svg
 VisaElectronWhite
MasterCardWhite
MaestroWhite
trustly-logo white
paysafecard white
© Copyright 2024, Vlad Cazino. Toate drepturile rezervate.
"Vlad Cazino" este o marcă comercială înregistrată. Vlad Cazino nu este afiliat sau asociat cu echipe sportive, organizatori de evenimente sau jucători afişaţi pe site.
Site-ul este operat de Unibet Germany Ltd. Adresa de înregistrare a companiei este Level 6, The Centre, Tigne Point, Sliema, TPO 0001, Malta, cu nr. de înregistrare C 56247, C.I.F. 35777957.
Licența nr. L1160657W000330 emisă de Comitetul de Supraveghere ONJN pentru Unibet (Germany) Limited, Level 6, The Centre, Tigne Point, Sliema, TPO 0001, Malta, valabilă din data de 1.09.2016 până la data de 31.08.2026.
Unibet Germany Ltd. este licenţiată de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc. Acest organism public de reglementare răspunde de conducerea tuturor formelor de jocuri de noroc din România. Aflaţi mai multe despre ONJN la www.onjn.gov.ro.