Top 6 sfaturi ce te vor ajuta sa ai succes la poker online

Ai experiență la poker live și vrei să îți încerci abilitățile la poker online? Joci deja pe internet, dar rezultatele întârzie să apară? La Vlad Cazino ți-am pregătit un Ghid de Poker în care vei găsi multe articole interesante, iar în acest material îți oferim o serie de sfaturi care te vor ajuta să-ți îmbunătățești jocul de poker online.

1. Începe să joci la cele mai mici mize

Indiferent de mizele pe care le joci live, atunci când faci trecerea în online este indicat să pornești de la cel mai jos nivel. Pe lângă practicarea unui joc solid, unul din scopurile pe care trebuie să le urmărești în cadrul primelor sesiuni de poker pe internet este familiarizarea cu tot ceea ce înseamnă experiența online. E adevărat, regulile de joc sunt de regulă identice, însă pokerul pe internet este totuși diferit față de cel live. Se joacă mai repede, poți deschide mai multe mese, poți pierde conexiunea sau apăsa greșit cu mouse-ul, așa că, până de obișnuiești, este ideal să te așezi la mese sau să te înscrii la turnee cu mize mici.

Pe lângă cele amintite, trebuie să mai spunem că, alegând cele mai mici mize, nu vei avea nevoie de un bankroll prea mare. De exemplu, dacă joci turnee cu buy-in de 1 euro, ideal ar fi să ai minim 50 euro în cont. Pe când, dacă treci direct la turnee cu 10 euro intrare, ar trebui să ai minim 500 de euro în cont.

De regulă, cei mai mulți dintre jucătorii care trec de la poker live la poker online o fac alegând aceleași mize, iar și mai mulți dintre ei pornesc astfel cu stângul. De aceea, sfatul profesioniștilor este să pornești de la cele mai mici mize și să respecți în totalitate conceptul de Bankroll Management.

2. Familiarizează-te cu caracteristicile pokerului online

Una din funcțiile prezente la poker online cu care va trebui să te obișnuiești este Limita de timp. Dacă în cazinourile terestre ai de regulă tot timpul să acționezi, pe internet lucrurile nu sunt deloc la fel. Ai o anumită limită de timp (câteva secunde sau zeci de secunde, intervalul diferă în funcție de tipul de poker - mese cash, viteza turneelor) în care trebuie să acționezi. Astfel, numărul mâinilor jucate pe internet este de aproximativ două ori mai mare decât în cazul meselor live. Iată deci un nou aspect cu care va trebui să te obișnuiești.

Tot mizele mici sunt indicate și pentru a te familiariza cu lobby-ul site-ului pe care joci, cu butoanele de joc, cu pagina de depuneri și retrageri, cu adăugarea banilor la masă sau înscrierea la turneele dorite și multe alte aspecte.

3. Începe prin a juca la o singură masă

Să joci la mai multe mese simultan este unul din marile avantaje ale pokerului pe internet, însă, pentru început, este indicat să te limitezi la una singură. Cel puțin primele sesiuni, cele în care te vei obișnui cu tot ceea ce înseamnă jocul de poker online. Apoi, pe măsură ce simți că stăpânești așa cum trebuie jocul, poți deschide două mese simultan și chiar mai multe, după o nouă perioadă de acomodare.

4. Joacă poker concentrat 100%

Jucând poker pe internet, o poți face practic de oriunde, astfel că mulți dintre jucători urmăresc diferite programe la televizor, navighează pe net, vorbesc la telefon sau desfășoară tot felul de alte activități în timp ce joacă. Făcând acest lucru, scapi de eventuala plictiseală dintre mâinile pe care le joci, însă îți vei pierde concentrarea și, de cele mai multe ori, vei face greșeli la masa de joc. Dacă vrei să ajungi un jucător de succes, nu uita că trebuie să fii mereu atent la masa/mesele la care joci. Orice mână la care nu participi îți poate oferi informații prețioase despre oponenți (e drept, nu în aceeași măsură ca la mesele live), care te vor ajuta atunci când vei juca mâini contra lor.

5. Investește în „dotările” necesare

Așa cum aminteam în paragraful precedent, nu poți juca poker la cel mai înalt nivel pe canapea, alături de prieteni sau membri ai familiei. Astfel, este ideal să ai un loc mai retras în care să te poți concentra 100%. Dacă ești hotărât să ajungi un jucător de succes, trebuie să știi că una din condiții este să aloci pokerului multe ore pe zi. Ceea ce înseamnă că ar fi ideal să investești într-un scaun special pentru gaming, un monitor cu diagonală mare și rezoluție înaltă, un computer performant și un mouse pe măsură. Ideal ar fi să ai două conexiuni la internet, pentru a te putea imediat re-conecta la joc în cazul în care prima rețea de internet pică, și un alt gadget de pe care poți juca poker - pregătit pentru momentele în care desktopul/laptopul de pe care joci va avea probleme.   

6. Profită la maxim de funcția „notițe”

Majoritatea camerelor de poker online îți oferă posibilitatea să adaugi notițe în dreptul fiecărui adversar de la masă. Iar acest lucru este extrem de util în special la mesele de cash, acolo unde mulți dintre jucători sunt „regulari” - jucători care asta fac zi de zi și o fac la un nivel bun sau foarte bun. Astfel, odată ce i-ai identificat și notat, îți va fi mult mai simplu să joci împotriva lor.

Prin urmare, indiferent că joci cash sau turnee, orice informație legată de jucători primești (joacă prea multe mâini, plătește cu nimic, blufează des etc.) fii sigur că o notezi. Cu cât mai multe notițe aduni, cu atât vei avea șanse mai mari de succes.

Trebuie totuși să fii atent la un aspect. Ceea ce este valabil pentru un jucător într-o anumită zi este posibil să nu mai fie de actualitate peste un anumit timp. Iar aici mă refer la faptul că poți juca foarte slab astăzi, însă mult mai bine peste câteva săptămâni sau luni. Ceea ce înseamnă că nu trebuie să ai încredere 100% în notițele pe care le-ai adăugat de-a lungul timpului. Și o să-ți mai prezint un motiv pentru care notițele trebuie să rămână la stadiul de ,,cel mai probabil”. Sunt momente în care, din diferite motive, un jucător nu poate continua un turneu și lasă pe altcineva în locul său. Astfel, se ivește o altă situație în care ceea ce ai trecut la notițe ar putea să nu mai corespundă cu realitatea.

În concluzie, notează cât mai mulți jucători, însă păstrează mereu o marjă de neîncredere.

Înregistrare